Cabanes – Alt Empordà

retalls d'història

La sembra de pinyons

6 comentaris


Més informació:
Racons de Sant Isidre   |   Local de Sant Isidre  |  Cartells de la festa |  Díptics “La sembra de pinyons”  | Fotos de la representacióVideos de la representació Ball de Sant Isidre: partitura  | Repartiment històric

La sembra de pinyons de l’any 1957

La Sembra de Pinyons de Cabanes és una manifestació de teatre popular única a tot Catalunya i que ha estat representada des de finals del s. XIX. Se celebra el tercer diumenge de maig, dins la Festa Major de Sant Isidre.

Breu ressenya històrica

logoEls orígens de la festa de «La sembra de pinyons» es remunten a l’any 1869 en motiu de la fundació d’una Societat de Socors creada sota l’advocació de Sant Isidre. Als seus estatuts ja hi consta que tots els anys se celebrarà una funció religiosa en honor del seu patró.

L’11 de maig de 1871, el diari «El Ampurdanés» explica que: Según se nos ha dicho, la Sociedad de socorros mutuos de Cabanas, se propone celebrar el aniversario de su fundación el dia de S. Isidoro …. saldrá la histórica y alegórica carreta tirada por dos bueyes adornada con profusión de lazos y flores … dirigiéndose a la plaza en donde se trazarán varios surcos y se sembrarán piñones

El 1882 el cronista de la publicació «La Unión» ens explica que a les vuit del matí es farà una cercavila acompanyant una carreta que repartirà pinyons als veïns i el 1893, una nota publicada a La Vanguardia ens descriu una festa semblant a l’actual: … un gayán simula arar el espacio que coge la plaza mayor del pueblo, a medida que otro, vestido de santo, va delante sembrando piñones, con gran contento de los chiquillos…». Una altra nota de La Vanguardia de l’any 1928 ens parla de la Societat «Caridad y Recreo» com a organitzadora de la festa i dóna a conèixer el repartiment dels personatges de la representació: Josep Terrats, actuant com a Sant Isidre; Teresita Planella, de rebostera i Joan Tuèbols i Joan Pellicer fent de mossos.

La primera foto que ens ha arribat la situem al 1940, amb Josep Rebarter com a Sant Isidre i Maria Serra Massot com a rebostera. El noi del pa fou Josep Serra i Miquel Massot portava el barral.

El 1942 va ser el primer any que es va tancar la plaça amb cordes i el 1950 Sant Isidre va canviar l’abric que l’havia caracteritzat per un vestit semblant a l’actual.

Antigament, la representació teatral de Sant Isidre feia referència a la vida del sant, però no tenia cap argument prefixat i el diàleg era improvisat. No va ser fins el 1960 que Josep Rebarter i Bech, sense sortir-se de la tradició, va escriure un guió i es van incorporar les figures de l’amo i l’àngel, qui recita el poema escrit per Ramon Bech.

Aquests últims anys s’ha donat un impuls a la festa incorporant-hi la participació d’un grup d’infants que aprofiten el moment de l’esmorzar per convidar els assistents a acompanyar-los amb els «isidrets».


Text de la representació de Sant Isidre –  (Josep Rebarter i Bech, 1960)
El poema de l’àngel va ser escrit per Ramon Bech

Goigs i cançons dedicats a Sant Isidre

Refranyer:
Quan sant Isidre és arribat / tot el blat ja és igualat  —  Per sant Isidre / el blat comença a treure espiga  —  Per sant Isidre el melonar / ni nascut ni per sembrar  —  Sant Isidre, favater, / roba faves qui no en té  — Sant Isidre llaurador / s’emporta la pluja’/ i porta el sol.


Degut a les restriccions causades per la Covid-19, per dues vegades s’ha canviat la programació de la festa.

 • L’any 2020 no es va poder celebrar cap acte al carrer i es van programar un seguit d’activitats en línia.
 • L’any 2021 només es programà la missa i un concert a la plaça: Terra de Monestirs, a càrrec de la cobla La Flama de Farners

Representació de la sembra de pinyons (19/5/2019)
Video a càrrec de “centsetesports

– Capítol 1 –

– Capítol 2 – 


recull_historic

Recull històric de la representació (incomplet)

 

Bibliografia:

Fotos de la representació:

Any 2023

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Any 2022-Fotos: Àngels Pellicer i Dani Pagès

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Any 2021 – “Terra de Monestirs” concert a càrrec de la Cobla La Flama de Farners

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

2021.- Terra de Monestirs(Instagram – últimes peces del concert)


Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Recull de premsa:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.


Díptics

2016-díptic  –  2017-díptic  –  2018-díptic  –  2019-díptic  –  2020-Sant Isidre “confinat”  –  2021-díptic  –  2022-díptic  –  2023-díptic

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.


Racons de Sant Isidre

A Cabanes hi ha dos espais dedicats a explicar i donar a conèixer la festa de Sant Isidre i la representació de la sembra de pinyons: el “racó de Sant Isidre” i el mural dedicat a “La sembra de pinyons”.

1.- El “racó de Sant Isidre” és un petit espai que es troba al c/ Espolla, just al costat de la plaça, on antigament hi havia una casa que es va enderrocar per facilitat la mobilitat. En aquest espai desaprofitat, el 2013 s’hi van instal·lar uns plafons amb un seguit de fotos de la representació de la sembra de pinyons, des del 1940 fins a l’actualitat. La inauguració va tenir lloc el 17 de maig. Veient que les fotos eren d’interès per a les persones que visiten ocasionalment el poble, per la festa de Sant Isidre de 2018 l’espai es va complementar amb un plafó explicatiu.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

2.- El mural dedicat a la “sembra de pinyons” ha estat dissenyat per Fert (Jordi Comas Casanovas) i es va instal·lar el 25 de maig de 2023. Es troba al carrer Canal, al costat del Local Social. Cal destacar que, entre el dia i la nit, la seva aparença canvia. A la nit hi apareixen uns textos que queden amagats durant el dia.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Local de Sant Isidre

Un dels objectius de la Comissió de Sant Isidre era tenir un espai, un «petit museu», on guardar i exposar el vestuari, materials i estris que necessiten per portar a terme la representació de la sembra de pinyons i així donar un «valor afegit» a la festa i revalorar el nostre patrimoni cultural i tradicional.

El 2107 es va decidir d’aprofitar una part del magatzem de darrera el local social per cedir-lo a la comissió. Aquest espai s’ha condicionat amb mobiliari antic restaurat per algunes persones de la comissió i amb un armari-expositor. El 19 de maig de 2018 es va presentar al poble en una jornada de portes obertes.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Més fotos: Facebook (Àlex Hernández)


Cartells de la festa de Sant Isidre

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.


Ball de Sant Isidre: partitura

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Repartiment històric

 • 1928 – Sant Isidre: Josep Terrats – Rebostera: Teresita Planella – Mossos: Joan Tuèbols i Joan Pellicer
 • 1940 – Sant Isidre: Josep Rebarter – Rebostera: Maria Serra Massot – Nens: Josep Serra i Miquel Massot
 • 1943 – Sant Isidre: Joan Lloveras – Rebostera: Rosita Serra
 • 1945 – Sant Isidre: Josep Rebarter – Rebostera: Carme Pujol – Mossos: Jaume Puig i Miquel Massot – Nens: Josep Bech i Simon Madern
 • 1946 – Nens: Josep Hubach i Màrius Aguer
 • 1947 – Sant Isidre: Albert Pijoan – Rebostera: Marta Aguer – Mossos: Jaume Puig i Joan Planella – Nens: Joaquim Olivés i Simon Madern
 • 1949 – Mossos: Sebastià Teixidor i Jaume Quera
 • 1950 – Sant Isidre: Albert Pijoan – Rebostera: Conxita Pairó – Mossos: Jaume Quera i Joan Planella – Nen: Josep Terrats
 • 1951 – Sant Isidre: Albert Pijoan – Rebostera: Roser Gimbernat – Mossos: Jacint Heras i Jaume Quera – Nens: Joan Oliva i Josep Hubach
 • 1952 – Sant Isidre: Andreu Serra – Rebostera: Maria Brugués – Nens: Miquel Salleras i Josep Terrats
 • 1953 – Sant Isidre: Andreu Serra – Rebostera: Rosita Gibert – Mossos: Pere Pey i Albert Quintana – Nens: Josep Terrats i Miquel Salleras
 • 1954 – Sant Isidre: Andreu Serra – Rebostera: Mercè Figueras – Nens: Josep M. Cufí, Blas Pijoan, Miquel Pijoan, Agustí Pujolar
 • 1955 – Sant Isidre: Francesc Aguer – Rebostera: Maria Lloveras – Mossos: Francesc Tubau i Joan Planella – Nens: Josep Teixidor i Agustí Puig
 • 1956 – Sant Isidre: Josep Pellicer – Rebostera: Carme Teixidor – Mossos: Pere Mención i Miquel Vergés – Nens: Josep Teixidor i Agustí Puig
 • 1957 – Sant Isidre: Josep Rebarter – Rebostera: Ma Àngels Tuèbols – Mossos: Josep Hubach i Josep Terrats – Nens: Blas Pijoan, Agustí Pujolar i Josep Ma Cufí
 • 1958 – Sant Isidre: Josep Terrats – Rebostera: Carme Gibert – Mossos: Josep Pellicer i Miquel Vergés – Nens: Blas Pijoan, Miquel Pijoan i Josep Ma Cufí
 • 1959 – Sant Isidre: Josep Marcè – Rebostera: Roser Aguer – Amo: Jaume Puig – Àngel: Josep M. Cufí – Mossos: Vicenç Pellicer i Pere Mencion – Nens: Jaume Puig, Joaquim Pey i Agustí Puig
 • 1960 – Sant Isidre: Josep Rebarter Bech – Rebostera: Roser Aguer Costei – Amo: Jaume Puig Pagès – Àngel: Josep Ma Cufí Gimbernat – Mossos: Vicenç Pellicer Cullell i Josep Cullell Gratacós
 • 1961 – Sant Isidre: Josep Rebarter – Rebostera: Teresita Olivet – Amo: Josep Marcè – Àngel: Joaquim Pey – Mossos: Ramon Prunella i Isidre Olivet – Nens: Vicenç Cusí i Joan Marcè – Organització i direcció: Companyia local d’aficionats
 • 1962 – Sant Isidre: Pere Mención – Rebostera: Teresita Olivet – Amo: Josep Marcé – Àngel: Joaquim Pey – Mossos: Ramon Prunella, Isidre Olivet i Josep M. Cufí – Nens: Vicenç Cusí i Joan Marcè – Organització i direcció: Companyia local d’aficionats – Orquestra: La principal de Tortellà
 • 1963 – Sant Isidre: Pere Mención – Rebostera: Joaquima Rebarter – Amo: Josep Marcé – Àngel: Joaquim Pey – Mossos: Ramon Prunella, Isidre Olivet i Joaquim Santiago – Nens: Vicenç Cusí i Joan Marcè – Organització i direcció: Agrupació teatral – Orquestra: Mediterránia de Gerona
 • 1964 – Sant Isidre: Miquel Pijoan – Rebostera: Dolors Mayà – Amo: Jaume Puig – Àngel: Joaquim Pey – Mossos: Josep Duch i Blas Pijoan – Nens: Tomàs Gardell i Joan Marcè
 • 1965 – Sant Isidre: Miquel Pijoan – Rebostera: Carme Badet – Amo: Jaume Puig – Àngel: Joaquim Pey – Mossos: Josep Duch i Blas Pijoan – Nens: Conrad Cortada i Jaume Puig
 • 1966 – Sant Isidre: Blas Pijoan – Rebostera: Maria Prim – Amo: Josep Teixidor – Àngel: Pere Coloma – Mossos: Jordi Heras i Jaume Campdelacreu – Nens: Xavier Clos i Dídac Lloveras
 • 1967 – Sant Isidre: Blas Pijoan – Rebostera: Maria Prim – Amo: Josep Teixidor – Àngel: Pere Coloma – Mossos: Jordi Heras i Jaume Campdelacreu – Nens: Xavier Clos i Dídac Lloveras
 • 1968 – Sant Isidre: Blas Pijoan – Rebostera: Paquita Pey – Amo: Joaquim Pey – Àngel:? – Mossos: Jordi Heras i Jaume Campdelacreu – Nens: Xavier Clos i Dídac Lloveras
 • 1969 – Sant Isidre: Miquel Pijoan – Rebostera: Quimeta Viñolas
 • 1970 – Sant Isidre: Blas Pijoan – Rebostera: Quimeta Viñolas – Nens: Xavier Clos i Dídac Lloveras
 • 1971 – Sant Isidre: Blas Pijoan – Rebostera: Elena Moreno – Amo: Josep Teixidor – Àngel: ? – Mossos: Jordi Heras i Miquel Oliva – Nens: Josep Puig i Robert Blanch
 • 1972 – Àngel: Margarida Girgas
 • 1973 – Sant Isidre: Miquel Oliva – Rebostera: Ester Lloveras – Amo: Josep Teixidor – Àngel: ? – Mossos: Xavier Clos i Dídac Lloveras – Nens: Jordi Capallera i Albert Llanet
 • 1976 – Sant Isidre: Miquel Oliva – Rebostera: Ester Lloveras – Amo: Josep Teixidor – Àngel: Ma Rosa Girgas – Mossos: Xavier Clos i Dídac Lloveras – Nen: Jordi Capallera i Josep Serra
 • 1977 – Sant Isidre: Miquel Oliva – Rebostera: Ester Lloveras – Amo: Josep Teixidor – Àngel: Ma Rosa Girgas – Mossos: Xavier Clos i Dídac Lloveras – Nens: Jordi Capallera i Josep Serra
 • 1978 – Sant Isidre: Josep Aguer – Rebostera: Nuri Tubau – Amo: Josep Teixidor – Àngel: Jordi Capallera – Mossos: Andreu Serra i Joan Paret – Nens: Pere Ylla i Genís Mención || Ball de Sant Isidre – Sant Isidre: Jordi Capallera – Santa Ma de la Cabeza: Anna Serra – Llauradors: Ma Blanca Blanch, Albert Llanet, Ma Teresa Aguer, Josep Heras – Àngels: Lourdes Serra, Marina Serrra, Margarida Icart, Montserrat Davesa, Judit Olivet, Marisol Capallera – Altres: Núria Hubach, Núria Vidal, Susanna Pujolar, Carles Llanet
 • 1979 (Desfilada de carrosses de Fires de Figueres, 3r premi entre les carrosses forasteres) – Sant Isidre: Joan Paret – Rebostera: Núria Tubau – Amo: Andreu Serra – Àngel: Jordi Capallera – Mossos: Fran Cervilla i Josep Paret – Nens: Pere Ylla i Genís Mención || (Cabanes) – Sant Isidre: Josep Aguer – Rebostera: Núria Tubau – Amo: Josep Teixidor – Àngel: Jordi Capallera – Mossos: Genís Aguer i Andreu Serra – Nens: Pere Ylla i Genís Mención – Direcció: Pere Mención
 • 1980 – Sant Isidre: Joan Paret – Rebostera: ? – Amo: Andreu Serra – Àngel: Jordi Capallera- Mossos: Genís Aguer i Josep Paret – Orquestra: Caravana
 • 1981 – Sant Isidre: Joan Paret – Rebostera: Anna Tubau – Amo: Josep Aguer – Àngel: Elisabet Salleras – Mossos: Robert Blanch i Josep Paret – Nens: Genís Mencion – Joan González – Orquestra: Caravana
 • 1982 – Sant Isidre: Robert Blanch – Rebostera: Blanca Blanch – Amo: Pere Salleras – Àngel: Maria Terrats – Mossos: Josep Serra i Albert Llanet – Nens: Carles Llanet i Jordi Simon – Orquestra: Marina
 • 1983 – Sant Isidre: Pere Salleras – Rebostera: Anna Serra – Amo: Josep Heras – Àngel: Cristina Simón – Mossos: Albert Llanet i Genís Mención – Nens: Jaume Ylla i Jordi Soler – Direcció: Pere Mención – Orquestra: La Selvatana
 • 1984 – Sant Isidre: Pere Salleras – Rebostera: Cati Aguer – Amo: Josep Aguer – Àngel: Maria Terrats – Mossos: Jordi Capallera i Genís Mención – Mainada: Susanna Pujolar i Carles Llanet – Direcció: Pere Mención – Orquestra: La principal de Llagostera
 • 1985 – Sant Isidre: Joan Paret – Rebostera: Cati Aguer – Amo: Pere Salleras – Àngel: Marisol Capallera – Mossos: Josep Paret i Josep Serra – Mainada: Susanna Pujolar i Carles Llanet – Orquestra: Girona
 • 1986 – Sant Isidre: Joan Paret – Rebostera: Maria Terrats – Amo: Pere Salleras – Àngel: Marisol Capallera – Mossos: Josep Paret i Jordi Capallera – Mainada: Ester Duch i Àlex Hernández – Orquestra: Amoga
 • 1987 – Sant Isidre: Genís Mención – Rebostera: Ma. Teresa Aguer – Amo: Josep Aguer – Àngel: Marisol Capallera – Mossos: Joan Pellicer i Joaquim Coloma – Nens: Joan Ylla i Lluís Pijoan – Direcció: Pere Mención – Orquestra: Principal de Cassà de la Selva
 • 1988 – Sant Isidre: Miquel Pijoan – Rebostera: Dolors Ferrusola – Amo: Joan Bech – Àngel: Ma Elena Puig – Mossos: Robert Blanch i Pere Salleras – Mainada: Mireia Poch i Gerard Llanet – Direcció: Pere Mención – Orquestra: Selvamar
 • 1989 – Sant Isidre: Pere Salleras – Rebostera: Lourdes Serra – Amo: Joan Bech- Àngel: Teresa Pujolar – Mossos: Joan Pellicer i Robert Blanch – Mainada: Mireia Poch i Gerard Llanet – Direcció: Pere Mención – Orquestra: Selvamar
 • 1990 – Sant Isidre: Pere Salleras – Rebostera: Anabel Arranz – Amo: Josep Aguer – Àngel: Ramona Heras – Mossos: Jordi Capallera i Genís Aguer – Mainada: Natàlia Llanet i Robert Sánchez
 • 1991 – Sant Isidre: Joan Paret – Rebostera: Maria Terrats – Amo: Josep Aguer – Àngel: Àlex Hernández – Mossos: Jordi Simón i Pere González – Mainada: Marina Casademont i Joan Cufí – Direcció: Pere Mención – Orquestra: Selvamar
 • 1992 – Sant Isidre: Pere Salleras – Rebostera: Cristina Simon – Amo: Josep Aguer – Àngel: Olga Santalla – Mossos: Carles Llanet i … – Mainada: Neus Aguer i Òscar Santalla
 • 1993 – Sant Isidre: Joan Paret – Rebostera: Teresa Pujolar – Amo: Robert Blanch – Àngel: Núria Bech – Mossos: Joan Pellicer i Jordi Soler – Mainada: Sandra Campdelacreu i Xavier Montero – Direcció: Pere Mención – Orquestra: Selvamar
 • 1994 – Sant Isidre: Joan Paret – Rebostera: Ramona Heras – Amo: Josep Aguer – Àngel: Mireia Poch – Mossos: Eliseu Oliva i Roger Torrent – Mainada: Vanessa Santalla i Eduard Rubio – Direcció: Pere Mención – Orquestra: Selvamar
 • 1995 – Sant Isidre: Pere Salleras – Rebostera: Ma Àngels Font – Amo: Joaquim Coloma – Àngel: Sandra Sánchez – Mossos: Rafel Roura i Lluís Nierga – Mainada: Maria Aguer i Marc Aguer – Direcció: Pere Mención – Orquestra: Emporium
 • 1996 – Sant Isidre: Joan Paret – Rebostera: Joaquima Rebarter – Amo: Joan Bech – Àngel: Marta Quintana – Mossos: Agustí Pujolar i Josep Aguer – Mainada: Sandra Cervilla i Joaquim Olivés – Direcció: Pere Mención – Orquestra: Selvamar
 • 1997 – Sant Isidre: Pere Salleras – Rebostera: Núria Campdelacreu – Amo: Josep Aguer – Àngel: Sara Bech – Mossos: Rafel Roura i Joaquim Coloma – Mainada: Alícia Álvarez i Marc Clos – Direcció: Pere Mención Orquestra: Selvamar
 • 1998 – Sant Isidre: Pere Salleras Parer – Rebostera: Núria Campdelacreu Teixidor – Amo: Joaquim Coloma Brugués – Àngel: Neus Aguer Paronella Mossos: Ernest Sala Pujolar i Fran Hernández González – Mainada: Brígida López Forés i Albert Clos Madern – Direcció: Pere Mención Pelegrí – Orquestra: Selvamar
 • 1999 – Sant Isidre: Pere Salleras Parer – Rebostera: Olga Santalla Vico – Amo: Joaquim Coloma Brugués – Àngel: Neus Aguer Paronella – Mossos: Gerard Llanet Pey i Fran Hernández González – Mainada: Carla Salleras Padern i Jonathan Cardoner Pérez – Direcció: Pere Mención Pelegrí – Orquestra: Selvamar
 • 2000 – Sant Isidre: Pere Salleras – Rebostera: Yolanda Bayona – Amo: Ferran Alcolea – Àngel: Marta Terrón – Mossos: Fran Hernández i Ramon Bayona – Mainada: Carla Salleras i Cristian López – La UE Cabanes organitzà l’exposició «La festa de Sant Isidre a través dels anys i de les persones»
 • 2001 – Sant Isidre: Joaquim Coloma – Rebostera: Yolanda Bayona – Amo: Ferran Alcolea – Àngel: Sara Bech – Mossos: Ramon Bayona i Jordi Palou – Mainada: Helena García i Biel Martínez – Orquestra: Selvamar
 • 2002 – Sant Isidre: Joaquim Coloma – Rebostera: Neus Aguer – Amo: Ferran Alcolea – Àngel: Aida Cantenys – Mossos: Rafel Roura i Lluís Nierga – Mainada: Júlia Blanch i Gerard Blanch – Direcció: Pere Mención – Orquestra: Selvamar
 • 2003 – Sant Isidre: Pere Salleras – Rebostera: Roser Bech – Amo: Joaquim Coloma – Àngel: Brígida López – Mossos: Gerard Llanet i Òscar Santalla – Mainada: Rosa Ma Mezquita – Nen del barral: Jordi Puig – Direcció: Pere Mención – Orquestra: Emporium
 • 2004 – Sant Isidre: Pere Salleras – Rebostera: Ciel Brooijmans – Amo: Jordi Sánchez – Àngel: Carla Salleras – Mossos: Òscar Santalla i Gerard Llanet – Mainada: Victòria Comas i Cristian López – Direcció: Dolors Padrosa i Joaquim Coloma
 • 2005 – Sant Isidre: Joaquim Coloma – Rebostera: Mireia Poch – Amo: Jordi Sánchez – Àngel: Dolça Poch – Mossos: Òscar Santalla i Gerard Llanet – Mainada: Míriam López i Octavian Bleaja – Direcció: Anna Sanz – Amo del cavall: Francesc Sánchez – Orquestra: La Genissenca
 • 2006 – Sant Isidre: Gerard Llanet – Rebostera: Neus Aguer – Amo: Òscar Santalla – Àngel: Dolça Poch – Mossos: Sergi Montero i Manel Castellnou – Mainada: Mireia González i Arnau González – Direcció: Joaquim Coloma i Jordi Sánchez – Amo del cavall: Francesc Sánchez
 • 2007 – Sant Isidre: Gerard Llanet – Rebostera: Neus Aguer – Amo: Jordi Sánchez – Àngel: Emma Riera Aguer – Mossos: Jordi Comas i Jhony Cardoner – Mainada: Laura Riera Aguer i Àlex Sánchez – Direcció: Joaquim Coloma – Amo del cavall: Francesc Sánchez – Orquestra: Maravella
 • 2008 – Sant Isidre: Gerard Llanet – Rebostera: Neus Aguer – Amo: Joaquim Coloma – Àngel: Emma Riera Aguer – Mossos: Jordi Comas i Jhony Cardoner – Mainada: Laura Riera Aguer i Joan Aguer – Amo del cavall: Francesc Sánchez – Orquestra: Maravella
 • 2009 – Sant Isidre: Gerard Llanet – Rebostera: Elisabet Serra – Amo: Òscar Santalla – Àngel: Emma Riera – Mosses: Carla Salleras i Emma Llanet – Mainada: Sara Llanet i Oriol Serra – Direcció: Joaquim Coloma – Amo del cavall: Francesc Sánchez – Orquestra: Maravella
 • 2010 – Sant Isidre: Joaquim Coloma – Rebostera:? – Amo: ? – Àngel: Joan Aguer – Mossos: Jordi Comas i Jhony Cardoner – Mainada: Maria González i Lluc Paret – Amo del cavall: Francesc Sánchez – Orquestra Maravella
 • 2011 – Sant Isidre: Lluís Nierga Rebostera: Geanina Morela – Amo: Marc Clos – Àngel: Mireia Costa – Mossos: Rafel Roura, Julian Alvarez i Jordi Puig – Mainada: Rita Miret i Marc Martínez
 • 2012 – Sant Isidre: Lluís Nierga – Rebostera: Geanina Morela – Amo: Joaquim Coloma – Àngel: Mireia Costa – Mossos: Rafel Roura, Julian Alvarez i Jordi Puig – Mainada: Maria Guillamet i Jordi Ruiz – Comitiva infantil: Nerea Rojo, Joan Aguer, Alba Morollón, Lluc Paret, Rita Miret, David Pi, Aina Pujolar, Júlia Llanet, Sara Llanet, Eduard Martínez, Núria Coloma, Guillem Pérez, Marca Polonio, Hèlia Salleras – Orquestra: Osona
 • 2013 – Sant Isidre: Lluís Nierga – Rebostera: Sara Clos – Amo: Joan Bonsoms – Àngel: Ian Fernández – Mossos: Àlex Arranz, Àlex Martínez i Joan Paret – Mainada: Alba Paret i Martí Serrano – Comitiva infantil: Ainoa Vílchez, Aina Pujolar, Rita Miret, Edu Martínez, Laura Zuita, Lluc Paret, Maria Guillamet, Núria Coloma, Àlex Sánchez, Marc Polonio, Jorge Garcia, Sara Llanet, Arnau González, Maria González, Víctor Zuita, Carla Roura, Hèlia Salleras, Joana Roura, Pep Roura, Júlia Llanet, Joan Aguer, Daroka Chacón. (S’estrenen els domassos per decorar les tanques de la plaça)
 • 2014 – Sant Isidre: Lluís Nierga – Rebostera: Sara Clos – Mestressa: Neus Aguer – Àngel: Laura Suita – Mossos: Àlex Arranz, Àlex Martínez i Joan Bonsoms – Mainada: Nicole García i Jorge García – Comitiva infantil: Ian, Alba Paret, Darius Bruma, Eduard Martínez, Oriol Martínez, Roger Ferreres, Jordi García, Pep Roura, Martí Serrano, Gorka García, Rita Miret, Núria Coloma, Joana Roura, Ainhoa Víchez, Maria Guillamet, Carla Roura, Teddy Bleaja, Marcel Cortada, Daroka Chacón, Maria González, Aina Pujolar, Ona Sánchez – Amo del cavall: Andreu Viarné (Per primera vegada una mestressa fa el paper d’amo)
 • 2015 – Sant Isidre: Gerard Llanet – Rebostera: Dolors Sirvent – Mestressa: Neus Aguer – Àngel: Lluc Paret – Mossos: Teddy Bleaja, Darius Bruma i Daroka Chacón – Mainada: Júlia Cortada i Aniol Bret – Comitiva infantil: Laia Polonio, Martí Serrano, Ona Sánchez, Ada Serrano, Ariana Alonso, Oriol Martínez, Gorka García, Laia Domènech, Nicole García, Roger Ferreres, Arnau Ferreres, Alba Paret, Núria Coloma, Joan Aguer, Joana Roura, Eduard Martínez, Pep Roura, Jorge García, Carla Roura, Maria Guillamet, Rita Miret, Marc Polonio, Ainhoa Sánchez, Aina Pujolar, Àlex Sánchez, Ian, Marina Mach, Marta. – Amo del cavall: Andreu Viarnés
 • 2016 – Sant Isidre: Arnau González – Rebostera: Dolors Sirvent – Amo: Carles Vidal – Àngel: Aina Pujolar – Mossos: Teddi Marius i Daroka Chacón – Mainada: Laia Roman i Josep Guillamet – Comitiva infantil: Jorge García, Joana Roura, Núria Coloma, Nai Cuesta, Rita Miret, Eduard Martínez, Marc Polonio, Lluc Paret, Gorka Chacón, Pau Domènec, Júlia Cortada, Maria Guillamet, Laia Domènec, Laura Lara, Martina Sala, Pol Pujolar, Laia Polonio, Nicole García, Lola Soler, Ada Serrano, Ona Sánchez, Ariana Alonso, Carla Roura, Alba Paret, Oriol Martínez, Aniol Bret, Pep Roura, Pau Miret, Cristian Cuesta, Martí Serrano – Amo del cavall: Andreu Viarnés
 • 2017 – Isidre: Arnau González – Amo: Rafel Roura – Rebostera: Maria González – Àngel: Joana Roura – Mosso i mossa: Lluc Paret i Aina Pujolar – Mainada: Joan Ylla i Alana García – Cavall: Vencedor – Comitiva infantil: Jorge García, Núria Coloma, Rita Miret, Marc Polonio, Maria Guillamet, Alba Paret, Carla Roura, Pep Roura, Pol Pujolar, Ona Sánchez, Ariana Alonso, Laura Lara, Aniol Bret, Pol Romero, Carla Torrent, Ada Serrano, Nicole García, Júlia Cortada, Noa Valenzuela, Laia Román, Laia Polonio, Pau Miret, Josep Guillamet, Lola Soler, Ènia Batlle – Cobla: Nova Blanes – Direcció escènica: Jordi Sánchez
 • 2018 – Isidre: Bibiana Cortada Pomés – Mestressa: Laura Viarnès Mach – Rebostera: Vanesa Lemo González – Àngel: Carla Roura Castells – Mosses: Irma Ruiz Coma i Naiara Cuesta Lemo – Mainada: Laia Roura Castells i Queralt Cortada Lladó – Cavall: Vencedor – Comitiva infantil: Núria Coloma, Júlia Cortada, Ariadna Alonso, Marc Polonio, Laia Polonio, Ada Serrano, Martí Serrano, Maria Guillamet, Lola Soler, Josep Guillamet, Christian Cuesta, Marcel Cortada, Pau Miret, Laura Lara, Estel Garcia, Pol Pujolar, Regina Augé, Pep Roura Alba Paret, Nicole García, Anton Medinilla, Emma Medinilla, Oriol Martínez Aniol Bret – Direcció escènica: Jordi Sánchez – Cobla: Nova Blanes
 • 2019 – Isidre: Pere Salleras Parer – Mestressa: Caterina Casanovas Llaona – Rebostera: Maria Prim Payró – Àngel: Pep Roura Cortada – Mossos i mossa: Gil Capallera Teixidor, Lluc Paret Aguer i Aina Pujolar Vidal – Mainada: Aitor Arranz Tarrés i Lola Soler Monczar – Siurell: Andreu Serra Rebarter – Comitiva infantil: Júlia Cortada, Biel Cortada, Ariana Alonso, Alana Garcia, Adriana Garcia, Ada Serrano, Martí Serrano, Rita Miret, Pau Miret, Alba Paret, Laia Polonio, Laia Roura, Carla Roura, Laia Roman, Carla Torrent, Adrià Torrent, Queralt Cortada, Joana Roura, Núria Coloma, Aniol Bret, Josep Guillamet, David Flores, Joan Ylla, Pol Pujolar, Regina Augé – Direcció escènica: Jordi Sánchez Crespo – Orquestra: La Nova Blanes – Cavall: Vencedor
 • 2020 i 2021 – Degut a les restriccions de la COVID no es va fer representació
 • 2022 – Isidre: Rafel Roura – Mestressa: Laura Viarnés – Rebostera: Carla Roura – Àngel: Júlia Cortada – Mosses i mosso: Laia Polonio, Alba Paret, Pep Roura – Mainada: Guiu Llanet i Naia LLanet – Siurell: Andreu Serra – Comitiva infantil: Regina Augé, Arnau Bret, Biel Cortada, Queralt Cortada, Adriana Garcia, Alana Garcia, Estel Garcia, Nil Grauvilardell, Josep Guillamet, Pau Miret, Georgina Oliva, David Pujol, Laia Roman, Laia Roura, Nil Trujillo, Isona Valverde, Jan Valverde, Joan Ylla – Direcció escènica: Jordi Sánchez – Orquestra: Rosaleda – Cavall: Idílico || Responsables – Comitiva infantil: Nuri Campdelacreu i Anna Cortada – Isidrets: Núria Tubau – Vestuari: Sara Ortega i Maria Rosa Batista – Decoració de la plaça: Cati Aguer i Anna Sanz- Díptic: Antònia Gimbernat – Coordinació: Maria Rosa Serra
 • 2023 – Isidre: Gerard Llanet. Mestressa: Laura Viarnés. Rebostera: Mireia Costa – Àngel: Júlia Cortada – Mossos: Joan Ylla, Biel Cortada i Josep Guillamet – Mainada: Uri Valverde i Paula Valverde – Comitiva infantil: Aitor Arranz, Arnau Bret, Alesia Filipoi, Adriana García, Estel García, Blanca Lara, Pau Miret, David Pujol, Sandra Rodríguez, Paula Terradas, Nil Trujillo, Isona Valverde i Jan Valverde – Direcció escènica: Jordi Sánchez – Cobla-orquestra: La Principal de la Bisbal – Cavall: Azabache – Responsables – Comitiva infantil: Núria Campdelacreu i Montse Giménez – Isidrets: Núria Tubau – Vestuari: Maria Rosa Batista – Decoració de la plaça: Marissa Almar, Antoni Poch, Quimeta Viñolas i Quimet Pey – Díptic: Antònia Gimbernat – Coordinació: Maria Rosa Serra

6 thoughts on “La sembra de pinyons

 1. Retroenllaç: Sant Isidre confinat. Cabanes, 2020 | Cabanes - Alt Empordà

 2. Retroenllaç: Festes | Cabanes - Alt Empordà

 3. Retroenllaç: Vídeos | Cabanes - Alt Empordà

 4. Retroenllaç: Societats i Mutualitats | Cabanes - Alt Empordà

 5. Retroenllaç: Teatre. Grup de teatre 125 volts | Cabanes - Alt Empordà

 6. Retroenllaç: Josep Rebarter Bech | Cabanes - Alt Empordà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.