Cabanes – Alt Empordà

retalls d'història

Alcaldes i regidors. Junta municipal d’associats

Deixa un comentari

La Junta municipal d’associats era una institució formada pels regidors i una assemblea de vocals associats. La Junta s’encarregava l’aprovació dels pressupostos i de la creació i establiment dels arbitris municipals.
El regidor síndic tenia la funció de representar el consistori en els judicis en defensa dels interessos municipals.

 • 1775.- Miquel Carbó, Bonaventura Soler, Jaume Barrali, Pere Cardoner, Pere Bru, Francesc Sibecas, Francesc Roca
 • 1840/43.- Joan Brusés Portell, alcalde; Joan Planas, síndic. Regidors: Pere Serra, Pere Mallol. L’any 1842 el mestre Jaume Coll i Bosch actuava de secretari, recaptador municipal i procurador de l’hospital.
 • 1850/51.- Miquel Tuébols, alcalde
 • 1852.- (gener) Abdó Serra, alcalde
 • 1852 (setembre) Marià Pou, alcalde
 • 1854.- Jaume Brugat [Oliva?]
 • 1855/57.- Bonaventura Salleras Bru, alcalde; Miquel Vergés, síndic: Regidors: Vicenç Prim, Josep Brugat, Esteve Ventura, Josep Heras. Secretari: Joaquim Prim
 • 1858/60.- Vicenç Sabater, alcalde.
 • 1861/63.- Josep Oliva, alcalde
 • 1864.- Antoni Conill de Solà, alcalde
 • 1865/66.- Jeroni Font, alcalde
 • 1867/1868.- Rafael Giralt Torra, alcalde; Pere Serra Prim, tinent d’alcalde.
 • 1868/69.- Junta revolucionària i corporació municipal: Joan Pou Brusés, president; Antoni Aguer, vicepresident. Vocals: Jeroni Font, Miquel Vergés, Albert Bigas, Josep Bascu, Josep Brusés, Antoni Maurici. Secretari: Joaquim Prim.
 • 1869/71.- Josep Ribas Vidal, alcalde. Regidors. Josep Oliva, Rafel Aguer, Josep Lleonsí Pagés, Josep Terrats, Joan Planas i Miquel Bolassell
 • 1872.- Josep Bascu Rebarter, alcalde; Joan Pou, Josep Serra Falgueras, Jeroni Font, Jaume Pomés, Salvador Pi, Josep Brugat,  Marià Ramis i Francesc Municoy.
 • 1873.- (gener) Josep Bascu Rebarter, alcalde; Joan Pou Brusés, tinent d’alcalde. Regidors: Josep Serra, Jeroni Font, Jaume Pomés, Salvador Pi, Josep Brugat, Marià Ramis, Francesc Municoy.
 • 1873 (agost) Joan Pou Brusés, alcalde; Jeroni Font Busquets, Marià Ramis Fortiá, tinents d’alcalde;  Josep Bascu Rebarter, síndic. Regidors:  Josep Serra Falgueras, Salvador Pi Serra, Josep Brugat Salort, Jaume Pomés Serra, Francesc Municoy Hortensi.
 • 1874.- Jaume Pellicer, alcalde; Martí Navarra, Josep Ribas, Miquel Bolassell, Miquel Gimbernat, Rafael Aguer, Joan Pey, Joan Solá, Pere Heras.
 • 1876.- Joan Pou Brusés, alcalde
 • 1877/79.- Andreu Brugat Brocumart
 • 1879/80.- Joan Pou Brusés
 • 1881/83.- Josep Serra Falgueras
 • 1883/86.- Joan Pou Brusés
 • 1887/95.- Josep Ribas Vidal
 • 1895 (juliol).- Bonaventura Salleras Bru
 • 1896/97.- Bonaventura Salleras Bru
 • 1900. Josep Ribas Vidal, alcalde; Josep Albert Hortal, síndic. Regidors: Joan Pey, Josep Monegal Ramis, Martí Bret, Joan Gratacós, Esteve Pagés Pomés, Miquel Gimbernat Pomés. Secretari: Joan Navarra. Vocals associats: Jaume Pellicer, Francesc Miró, Miquel Pi, Joan Gimbernat, Joan Soler, Sebastià Batlle, Josep Pijoan.  Monegal va presentar renúncia el desembre de 1901.
 • 1902/03. Joan Tuébols Pellicer, alcalde; Francesc Tuébols Bigas, tinent d’alcalde; Josep Oliva Rebarter, síndic,  i Josep Rebarter Collsamata, Salvi Miró Trébol, Josep Albert Hortal, Esteve Pagès Pomés, Miquel Gimbernat Pomés, regidors. Secretari interí: Josep Pou en substitució de Joan Navarra que renuncia al càrrec per atendre la seva propietat. Vocals associats: Narcís Gratacós Oliva, Baldomer Llensa Rosell, Joan Rebarter Giralt, Josep Brugat Grau, Josep Pijoan Soler, Joan Soler Solà, Josep Capallera Roura, Martí Pijoan Pumarola.
 • 1904/05.- Josep Oliva Rebarter, alcalde; Joan Tuébols Pellicer, tinent d’alcalde; Josep Rebarter Collsamata, síndic. Regidors: Salvi Miró Trébol, Francesc Tuébols Bigas, Joan Pou Brusés, Joan Quera Hortal, Pere Borrell Sabater. Secretari: Josep Pou Brusés. Vocals associats: Andreu Brugat, Narcís Gratacós, Josep Barceló, Josep Miró Fortià, Josep Descamps, Salvador Fàbrega Bosch, Josep Rebarter Badet, Josep Capallera Roura.
 • 1906.- Lluís Gimbernat Prim, alcalde; Teodor Salleras Pagès, tinent d’alcalde; Josep Albert Hortal, síndic. Regidors: Salvi Miró Trébol, Joan Pou Brusés, Joan Quera Hortal, Pere Borrell Sabater. El secretari Josep Pou Brusés renuncia al càrrec. Serà substituït per Antonio Bonilla Martínez. Metge: Josep Centelles [Aragó?]. Vocals associats: Francesc Miró Fortià, Joan Municoy Hortensi, Jeroni Soler Pijoan, Jaume Grau Culubret, Andreu Brugat Brocumart, Sireno Aguer Quera, Vicenç Badet Estela, Josep Viarnés Capallera.
 • 1907/10.- Falta el llibre d’actes. Es desconeix la composició del consistori i en quin moment hi va haver canvi de secretari.
 • 1910.- Andreu Serra Pagès, alcalde. Regidors: Josep Terrats, Joan Ribera, Narcís Parada, Pere Borrell. Secretari: Josep Gimbernat Municoy. Vocals associats: Martí Bret, Jaume Brossa, Josep Pagès, Josep Rebarter, Josep Barceló, Josep Miró.
 • 1911.- Andreu Serra Pagès, alcalde; Joan Ribera Corominas, tinent d’alcalde; Josep Terrats Carbó, síndic. Regidors: Joan Quera Hortal, Pere Borrell Sabater, Josep Cusí Vidal, Miquel Mis Gimbernat, Narcís Parada Riquet. Secretari: Josep Gimbernat Municoy. Vocals associats: Narcís Gratacós Oliva, Josep Rebarter Collsamata, Josep Miró Fortià, Josep Barceló Pous, Josep Pagès Batlle, Martí Bret Capmol, Jaume Brossa Suñer, Josep Pey Llombart
 • 1912-1913.- Josep Pagès Batlle, alcalde; Andreu Serra Pagès, tinent d’alcalde; Josep Terrats Carbó, síndic. Regidors: Jaume Brossa Suñer, Pere Capallera Roura, Jaume Pagès Massot, Narcís Parada Riquet, Joan Ribera Corominas. Secretari: Josep Gimbernat Municoy.
  • 1912.- Vocals associats: Pere Salleras Soler, Josep Miró Fortià, Martí Bret Capmpol, Josep Barceló Pons, Jaume Gimbernat Massot, Josep Baró Soler, Josep Batllori Berenguer, Josep Pey Llombart.
  • 1913. Vocals associats: Lluís Gimbernat Prim, Josep Rebarter Collsamata, Pere Martí Martí, Vicenç Oliva Brugués, Martí Bret Capmal, Antoni Matas, Jeroni Soler Pijoan, Vicenç Cullell Vidal.
 • 1914.- Josep Pagès Batlle, alcalde; Narcís Municoy Quera, tinent d’alcalde; Jaume Pagès Massot, síndic. Regidors: Joan Gratacós Pellicer, Josep Quera Isern, Jaume Brossa Suñer, Pere Capallera Roura, Amadeu Vergés Vila. Secretari: Josep Gimbernat Municoy.
  • 1914.- Vocals associats: Camil Heras Bosch, Joan Tuébols Heras, Miquel Gimbernat Pellicer, Josep Miró Pagès, Sireno Aguer Quera, Joan Pellicer Vidal
  • 1915. Vocals associats: Jaume Gimbernat Massot, Joan Tuébols Heras, Baldiri Hortal Ribas, Joan Pellicer Vidal, Josep Baró Soler, Agustí Aguer Quera, Isidre Llanet, Pere Cristina Turrà.
 • 1916/17.- Vicenç Cusí Vidal, alcalde; Narcís Municoy Quera, tinent d’alcalde; Ernest Salleras Pagès, síndic: Regidors: Jaume Gimbernat Massot, Joan Gratacós Pellicer, Josep Quera Isern, Amadeu Vergés Vila, Joan Gratacós Pellicer. Secretari: Josep Gimbernat Municoy.
  • 1916.- Vocals associats: Salvador Planas Pelegrí, Joan Tuébols Pellicer, Joan Pellicer Vidal, Josep Pagès Batlle, Miquel Gimbernat Pellicer, Frederic Tuébols Bigas, Miquel Vila Ferrer, Joan Ribera Corominas.
  • 1917. Vocals associats: Joan Serra Viarnés, Joan Tuébols Pellicer, Jaume Brossa Suñer, Josep Rebarter Collsamata, Josep Baró Soler, Josep Pou Llombart, Josep Batllori Berenguer, Pere Capallera Roura.
 • 1918/19.- Francesc Tuébols Bigas, alcalde; Josep Terrats Carbo, tinent d’alcalde; Ernest Salleras Pagès, síndic. Regidors: Vicenç Cusí Vidal, Jaume Gimbernat Massot, Narcís Parada Riquet, Josep Viarnés Brugat, Josep Baró Soler. Secretari: Josep Gimbernat Municoy.
  • 1918.- Vocals associats: Joaquim Prats Minobis, Josep Pagès Batlle, Josep Miró Pagès, Miquel Gimbernat Pellicer, Joan Oliva Fortià, Salvador Pi Casademont, Josep Batllori Berenguer, Joan Ribera Corominas.
  • 1919.- Vocals associats: Benet Pomés Caritg, Joan Castañer Salleras, Benet Prim Carles, Jaume Brossa Suñer, Jaume Alabau Costey, Josep Gimbernat Massot, Josep Batllori Berenguer, Joan Aguer Sabater.
 • 1920/21.- Josep Terrats Carbó, alcalde; Frederic Tuébols Bigas, tinent d’alcalde; Joan Aguer Sucarrat, síndic; Josep Gimbernat Teixidor, síndic suplent i regidor; Rafel Colomer Puig, regidor síndic. Regidors: Josep Batllori Berenguer, Narcís Parada Riquet, Josep Baró Soler. Secretari: Josep Gimbernat Municoy.
  • 1920.- Vocals associats: Josep Pagès Batlle, Salvador Pi Casademont, Benet Pomés Caritg, Antoni Matas Ramis, Josep Pey Llombart, Joan Aguer Sabater, Joan Ribera Corominas, Gil Teixidor.
  • 1921.- Vocals associats: Josep Pagès Batlle, Salvador Pi Casademont, Benet Pomés Caritg, Antoni Matas Ramis, Josep Pey Llombart, Joan Aguer Sabater, Joan Ribera Corominas, Gil Teixidor.
 • 1922/23.- Camil Heras Bosch, alcalde; Josep Gimbernat Teixidor, tinent d’alcalde; Josep Noguer Pomés, síndic; Joan Aguer Sucarrat, regidor i síndic suplent, i Rafel Colomer Puig, Agustí Llensa Vidal, Jaume Rebarter Cardoner, Josep Batllori Pijoan, regidors. Vocals associats: Teodor Salleras Pagès, Joan Llombart Pou, Miquel Gimbernat Pellicer, Isidre Porterias Clos, Vicenç Cusí Vidal i Joaquim Viarnés Brugat.
  • El 4 d’octubre de 1823 es dissolt l’Ajuntament en motiu del cop d’estat de Primo de Rivera.
 • 1923/24.- Teodor Salleras Pagès, alcalde; Isidre Porterias Clos, tinent d’alcalde; Josep Aguer Sabater, síndic; Joaquim Viarnés Brugat, síndic suplent i regidor, i Joan Aguer Soler, Miquel Gimbernat Pellicer, Vicenç Cusí Vidal, Joan Llombart Pou, regidors. Vocals associats: Baldomer Llensa Rosell, Joan Batllori Berenguer, Joan Fàbrega Serra, Josep Albert Hortal, Josep Noguer Pomés, Joan Roura Solatges, Vicenç Matas Prim i Joan Ribera Corominas. Baldomer Llensa renuncia al càrrec per tenir més de seixanta anys i el substitueix Joaquim Prats Minobis.
 • 1924/29.- Joaquim Prats Minobis, alcalde; Isidre Porterias Clos, primer tinent d’alcalde; Joan Oliva Fortià, segon tinent d’alcalde; Josep Aguer Sabater, Joaquim Viarnés Brugat, Joan Aguer Soler, Miquel Gimbernat Pellicer i Josep Batllori Pijoan, regidors. Josep Aguer i Joaquim Viarnés també són suplents dels tinents d’alcalde.
  • 1924/28.- Junta Permanent: Joaquim Prats Minobis, Isidre Portarias Clos, Joan Oliva Fortià.
 • 1930.- Joaquim Torrent Clos, alcalde; Teodor Salleras Pagès i Benet Pomés Caritg, tinents d’alcalde; Josep Gimbernat Teixidor i Rafel Colomer Puig, suplents dels tinents d’alcalde; Joan Aguer Sucarrat, síndic. Regidors: Agustí Casellas Isach, Camil Heras Bosch. Secretari: Josep Gimbernat Municoy. La Galeria: revista semanal, 13/03/1930
 • 1931.- Joaquim Torrent Clos, alcalde; Joan Llombart Pou, tinent d’alcalde: Regidors: Miquel Mis Gimbernat, Josep Olivés Descamps, Joan Aguer Sucarrat, Agustí Llensa Vidal, Joan Noguer Pomés, Pere Salleras Feliu. Secretari: Josep Gimbernat Municoy. Eleccions municipals: 12 d’abril. Acta del Ple Municipal: 15 d’abril. Proclamació de la Segona República. L’alcalde era de dretes però el consistori tenia majoria republicana: LLombart, Mis, Olivés, LLensa i Noguer
 • 1934.- Josep Noguer Pomés, alcalde; Conrad Pagès Serra, tinent d’alcalde. Regidors: Pere Alegrí Batlle, Pere Martí Casadevall, Vicenç Pijoan Sala, Jaume Heras Miró. Secretari: Josep Gimbernat Municoy (01/02/1934). Republicans: Noguer, Pagès, Alegrí i Martí. Després de mesos de retrets i amenaces d’expedient disciplinari contra el secretari Josep Gimbernat Municoy, per part dels regidors republicans, el mes de maig de 1934 Pere Ramis Daró és nomenat secretari suplent i el juny s’encarrega de la instrucció de l’expedient. El 30 de juny de 1934 es nomena secretari interí a Joan Busquets Julià.
  Després del fracàs de la revolució d’octubre de 1934, en un Ple presidit pel sergent de la Guàrdia Civil Rufino Bosque Pardina (20/10/1934) Josep Noguer Pomés queda destituït i es nomena una comissió gestora.
 • 1934.- Josep Ylla Brugat, alcalde gestor. Va presentar la dimissió al cap de poques hores.
  • Després que en un nou Ple, presidit per Rufino Bosque Pardina i el guàrdia segon Bartolomé Trujillo Sánchez (24/10/1934), es destituïssin els tres regidors republicans Conrad Pagès Serra, Pere Alegrí Batlle i Pere Martí Casadevall i que Josep Ylla Brugat presentés la dimissió, el nou Ajuntament va quedar constituït per una nova comissió gestora:
 • 1934. Joaquim Viarnés Brugat, alcalde gestor. Regidors: Vicenç Pijoan Sala, Jaume Heras Miró. Es crida als veïns: Joaquim Torrent Clos, Joaquim Prats Minobis, Josep Gimbernat Teixidor i Pere Salleras Feliu que, unànimement, acorden confirmar a Joaquim Viarnés Brugat en el càrrec d’alcalde gestor.
 • 1935/36.- Joaquim Viarnés Brugat, alcalde gestor; Josep Quera Isern, tinent d’alcalde. Regidors: Agustí Casellas Isach, Pere Salleras Feliu, Vicenç Pijoan Sala, Josep Terrats Comamala. Secretari interí: Pere Fort Bronsoms (03/05/1935). Pere Fort presenta la dimissió el 26 de maig de 1935
  • Després del triomf de la coalició d’esquerres a les eleccions municipals del 16 de febrer de 1936,  el consistori que havia estat cessat a l’octubre de 1934 va recuperar el poder i la comissió gestora va ser cessada
 • 1936.- Josep Noguer i Pomés, alcalde. Regidors: Conrad Pagès Serra, Pere Alegrí Batlle, Pere Martí Casadevall, Vicente Pijoan Sala, Jaime Heras Miró (18/02/1936). Canvi de secretari: Modest Serra Mont substitueix Josep Gimbernat Prim que ha estat cessat
  • Després de l’inici de la Guerra Civil, al Ple del 26 de juliol de 1936 els regidors Pijoan i Heras són substituïts per dos suplents de la llista del Front Popular: Vicenç Hortal Ramis i Pere Noguera Salleras
 • 1936, 18 d’octubre.- Josep Noguer Pomés, alcalde; Joan Puigvert LLoveras, tinent d’alcalde. Regidors: Josep Planella Capallera, Joan Pey Costey, Pere Alegrí Batlle, Bartomeu Argelés Puig, Joan Vergés Noguera. Secretari: Modest Serra Mont
  • Filiació política dels regidors: Esquerra Republicana de Catalunya (Josep Noguer Pomés, Pere Alegrí Batlle, Joan Vergés Noguera). CNT (Josep Planella Capallera, Joan Pey Costey, Bartomeu Argelés Puig) Sindicat de Rabassaires (Joan Puigvert LLoveras). UGT (Josep Olivés Descamps, Joan Pellicer). Els representants de la UGT no van ser admesos.
 • 1937/1938.- Josep Noguer Pomés es manté el mateix alcalde però la guerra civil provoca el canvi de molts regidors que queden reflectits a les actes del Ple Municipal:
  • 13 de febrer 1937, Ramon Prunella Beya (CNT) accedeix al càrrec de regidor en substitució de Josep Planella Capallera que adquireix noves responsabilitats dins el Sindicat Agrari i Oficis varis CNT de Cabanes.
  • 10 de juliol 1937, Francesc Clarà Olivet (CNT) substitueix a Bartomeu Argelés Puig que deixa el càrrec de regidor i també el càrrec que té al Sindicat Agrari i Oficis varis de Cabanes per ingresar a l’Escola d’Oficials Militars.
  • 9 d’octubre 1937, Fidel Pagès LLombart ocupa a vacant de Joan Vergés Noguera que s’ha incorporat a l’Exèrcit Popular.
   • 12 d’octubre, el secretari Modest Serra Mont s’ha d’incorporar urgentment a l’exèrcit i Joan Baptista Muntada Macau, veí de Cabanes, és nomenat secretari interí.
  • 30 d’octubre 1937, Pere Teixidor Municoy (CNT) cobreix la vacant del regidor Joan Pey Costey que es troba al Front.
  • 26 de febrer de 1938, El Sindicat Agrari i Oficis varis informa que Vicenç LLanet Batllori (CNT) substituirà al regidor Ramon Prunella Beya. Vicenç Llanet serà nomenat tinent d’alcalde. Joan Puigvert Lloveras dimiteix del càrrec de regidor per haver presentat la baixa a Unió de Rabassaires.
 • 1938, 31 de maig.- Paulí Margou Oliveras és nomenat Comissari polític de Cabanes, per ordre de la Conselleria de Governació i Afers Socials de la Generalitat, i assumirà totes les funcions reservades a l’alcalde i a l’Ajuntament. Cessa tot el consistori.
  • Paulí Margou, federalista, era un taper de Sant Feliu de Guíxols. Va ser elegit alcalde de Sant Feliu el febrer de 1931 i romandre en el càrrec fins el maig de 1933, quan fou substituït per una gestora.
 • 1938, 18 de novembre.- Ramon Prunella Beya, alcalde; Fidel Pagès Llombart, tinent d’alcalde. Regidors: Pere Pujol Malé, Pere Teixidor Municoy, Climent Aguer i Pere Noguera Salleras. Secretari habilitat: Gumersindo Garrigolas Ribot, veí de Cabanes.
  • Es desconeix el motiu de l’absència de Paulí Margou, comissari municipal. Joan Baptista Muntada Macau, secretari interí, va marxar per haver estat destinat a Farners de la Selva (Santa Coloma de Farners).
 • 1939.- Comissió gestora: Joan Rebarter Pellicer, alcalde; Joan Oliva Fortià, tinent d’alcalde. Regidors: Josep Gimbernat Teixidor i Josep Aguer Ginastera. Es manté el mateix secretari: Gumersindo Garrigolas
  • Acta del Ple de l’11 de febrer: … El Comandante Jefe del 2º Regimiento de Caballería en representación de la España Nacional que al liberar el pueblo de Cabanas nombra en caràcter provisional a D. Juan Rebarter Pellicer como presidente de la Gestora de este Ayuntamiento y como concejales a D. Juan Oliva Fortià, Don José Aguer Ginestera y a D. José Gimbernat Teixidor.
 • 1939, 26 de maig.- Comissió gestora: Josep Terrats Carbó, alcalde; Pere Salleras Feliu, tinent d’alcalde. Regidors: Joaquim Torrent Clos, Josep Gou Guillot, Pere Puig Vidal, Jaume Heras Miró, Vicenç Gimbernat Brugat.
  • 1939, 1 d’octubre. Dimiteix el secretari Gumersindo Garrigoles i Joan Ribas Campdelacreu és nomenat secretari interí.
  • 1940, 19 d’agost. Arriba un ofici del Governador amb la destitució els regidors Joaquim Torrent Clos i Jaume Heras Miró. El cessament es justifica per “no desempeñar con la ejemplaridad debida a las funciones de su cargo“, però sembla ser que un dels problemes va ser no assistir a la missa dels diumenges. Per substituir-los són nomenats: Josep Quera Isern i Joan Bech Trinch que prenen possessió el 15 de setembre.
  • 1941, 9 de març. El secretari Joan Ribas Campdelacreu demana la dimissió per no poder compaginar la feina amb les tasques de correus. Es nomena a Enric Cano Reynal.
 • 1942, 11 de gener.- Comissió gestora: Josep Ylla Brugat, alcalde. Pere Salleras Feliu, tinent d’alcalde. Regidors: Vicenç Gimbernat Brugat, Josep Gou Guillot, Josep Oliva Fortià.
  • 1944, 17 abril. L’alcalde Josep Ylla Brugat presenta la dimissió per incompatibilitat amb la tasca de mestre de Cantallops. El cessament es fa efectiu el 6 de maig. El tinent d’alcalde, Pere Salleras Feliu, al·lega que no pot ser alcalde per motius de salut i presenta certificat metge però accedeix al càrrec per imposició governativa.
 • 1944, 6 de maig. Pere Salleras Feliu, alcalde accidental. Regidors: Vicenç Gimbernat Brugat, Josep Gou Guillot, Josep Oliva Fortià.
 • 1946.- Vicenç Pijoan Sala. Alcalde accidental
 • 1946/50.- Jaume Heras Miró
 • 1951.- Josep Terrats Comamala. Alcalde accidental
 • 1952.- Joan Tuèbols Hortal, alcalde. Joan Tuébols Hortal, el 1941 havia estat elegit Fiscal Municipal. Boletín oficial de la Provincia de Gerona, 153, 23/12/2016)
 • 1973.- Joaquim Olivés Ros, alcalde
 • 1979.- Miquel Pijoan Sibecas, alcalde (19/04/1979 – 07/05/1983) (PSC : 4 ; UCD : 3)
  • 1982.- Dimiteixen 5 dels 7 regidors i es crea una gestora municipal. Vicenç Pellicer Cullell és elegit alcalde gestor (Avui, 26/08/1982)
 • 1983.- Josep Terrats Gimbernat, alcalde (23/05/1983 – 09/06/1987) (CiU : 4 ; PSC : 3). Regidors: Joan Soler Masjoan, Agustí Pujolar Castañer, Pere Ylla LLombart, Vicenç Pellicer Cullell, Josep Girgas Comas
 • 1987.- Josep Terrats Gimbernat, alcalde (30/06/1987 – 25/05/1991), Andreu Serra Fàbrega, tinent d’alcalde. Regidors: Agustí Pujolar Castañer, Joan Bech Maset, Joan Paret Pey, Joan Llanet Payró, Bartomeu Poch Paltré (CiU : 7). El mes d’octubre de 1990 Joan Llanet va presentar renúncia al càrrec, el va substituir Joaquim Pey Grabuleda.
 • 1991.- Josep Terrats Gimbernat, alcalde (15/06/1991 – 27/05/1995); Andreu Serra Fàbrega, tinent d’alcalde. Regidors CiU: Agustí Pujolar Castañer, Joan Bech Maset, Joan Paret Pey. Regidors PSC: Robert Blanch Giró, Dolors Ferrusola Bosch (CiU : 5 ; PSC : 2)
 • 1995.- Josep Terrats Gimbernat, alcalde (17/06/1995 – 12/06/1999); Regidors CiU: Joan Bech Maset, Agustí Pujolar Castañer, Jacint Heras Gimbernat, Maria Sabater Lunati. Regidors ERC: Francesc Xavier Sala Pujolar, Pere Ylla Batlle (CiU : 5 ; ERC : 2). A finals del 1998 Dolors Ferrusola Bosch va substituir a Xavier Sala Pujolar
 • 1999.- Josep Terrats Gimbernat, alcalde (03/07/1999 – 24/05/2003);  Pere Salleras Parer, tinent d’alcalde. Regidors CiU: Agustí Pujolar Castañer, Alexandre Hernández González. Regidors ERC: Pere Ylla Batlle, Jordi Roura Hortal. Regidora PSC: Dolors Ferrusola Bosch (CiU : 4 ; ERC : 2 ; PSC : 1)
 • 2003.- Pere Ylla Batlle, alcalde (14/06/2003 – 26/05/2007); Jordi Roura Hortal, tinent d’alcalde; Regidors ERC: Joan-March Comes i Casanovas, Xavier Sala Pujolar, Pilar Heras Trias, Maria Rosa Serra Milà. Regidora PSC: Maria Lluïsa Pérez Serradell (ERC : 6 ; PSC : 1). A finals del 2006 Jordi Heras Casademont substitueix a Maria Rosa Serra Milà
 • 2007.- Pere Ylla Batlle, alcalde (16/06/2007 – 26/09/2008); Jordi Roura Hortal, tinent d’alcalde. Regidors ERC: Pilar Heras, Ronald Puppo, Elisabet Salleras. Regidors PSC: Rafael Brossa Reverter, Francesc Xavier Cumbriu Sirvent (ERC : 5 ; PSC ; 2)
  • 2008.- Jordi Roura Hortal (08/10/2008 – 21/05/2011) El setembre de 2008 Pere Ylla Batlle renuncia a l’alcaldia de Cabanes i el sustitueix Jordi Roura. Més endavant també va dimitir Pilar Heras
 • 2011.- Àlex Hernández González, alcalde; Pere Salleras Parer, tinent d’alcalde. Regidors CiU: Ernest Sala Pujolar, Núria Tubau Lacosta. Regidors PSC: Rafael Brossa Reverter, Joaquim Coloma Brugués, Anna Cortada Pomés (CiU : 4 : PSC : 3).  Franc Cervilla i Vargas va substituir Ernest Sala. Mandat: (11/06/2011 – 22/05/2015)
 • 2015.- Àlex Hernández Gonzàlez, alcalde;  Caterina Casanovas i Llaona, tinenta d’alcaldia. Regidors CiU: Marc Clos i Vico, Andreu Viarnès i Àguila, Núria Tubau i Lacosta. Regidors ERC: Pere Ylla Batlle, Anna Cortada Pomés (CiU : 5 ; ERC : 2). Eleccions: 24/05/2015 – Presa de possessió: 13/06/2015. El 21/12/2015 Antònia Gimbernat i Gou va substituir Núria Tubau i el 7/04/2016 Franc Cervilla Vargas va substituir Caterina Casanovas i Marc Clos va passar a ser tinent d’alcalde.
 • 2019.- Àlex Hernández Gonzàlez, alcalde;  Andreu Viarnès i Àguila, tinent d’alcalde. Regidors Tots per Cabanes: Dolors Sirvent i Masó, Xavier Serra i Llobet. Regidors Som Cabanes: Núria Tubau i Lacosta, Magda Pujolar i Tubau, Delmar Alberto Blasco Bellomaría. Eleccions: 26/05/2019 – Presa de possessió: 15/06/2019 (Tots per Cabanes : 4; Som Cabanes : 3). El febrer de 2020 Delmar Blasco va presentar la renúncia al càrrec i Maria Rosa Serra Milà va ocupar el seu lloc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.