Cabanes – Alt Empordà

retalls d'història

AMPA de l’escola de Cabanes

2 comentaris

llibreAMPA. Associació de mares i pares d’alumnes de l’escola de Cabanes.
Més informació

Escola de Cabanes

L’any 2010, l’AMPA Escola de Cabanes, va guanyar el segon Premi CEAPA pel seu projecte “Escola de Cabanes: Una experiència comunitària «+ de 100 anys d’escoles a Cabanes»“.

– Cati Aguer Secretària de l’AMPA de les escoles de Cabanes i Comissió d’història.
– Pep Serrano. President de l’AMPA de les escoles de Cabanes.
– Joan Soler, Maria Prim, Gil Capallera. Membres de la Comissió d’història.

L’experiència va sortir de l’AMPA i el projecte va implicar les dues escoles i de mica en mica tot el poble.
L’objectiu del projecte era aconseguir un apropament entre les escoles i la població de Cabanes, creant un lligam famílies-escoles-poble en el coneixement del passat, per millorar l’educació del present i propiciant un millor futur de la comunitat.
El projecte va propiciar una sèrie d’activitats educatives i culturals al llarg de tres cursos: tallers, exposicions, conferències, projeccions i l’elaboració d’un llibre i tres documentals sobre la història de l’educació en general i del seu poble en particular.
En aquesta experiència educativa hi van participar la comunitat educativa de l’escola bressol municipal «Picacanya» i l’escola rural d’infantil i primària «E. Cabanes», més de 50 famílies veïnes, tots els comerços i també petits empresaris/es locals i entitats com ara: l’Associació Cultural Potamolls, la Unió Esportiva, el Grup de Teatre «125 volts», Ràdio Cabanes i amics, historiadors/es i museus de la comarca.
Valoren molt positivament el projecte en relació als objectius marcats. La suma d’esforços va superar les seves expectatives i les de les institucions que els van donar suport. El projecte ha estat una bona experiència per a tothom i ha consolidat un treball conjunt de la comunitat educativa.

  • + de 100 anys d’escoles a Cabanes. Comissió d’Història de l’AMPA de les escoles de Cabanes.
    [Cabanes: la Comissió], 2009 [135 p. : il. col. ; 24 cm + 1 disc òptic (DVD)]
  • Programa dels actes que es van portar a terme del 14 de juny al 2 de juliol de 2009, en motiu de l’exposició + de 100 anys d’escoles de Cabanes. Una història explicada i viscuda per un poble.
  • El llibre va ser presentat el 26 de Maig de 2010, a la Sala d’Actes de la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG. La presentació del llibre va ser a càrrec de: Jordi Feu i Salomó Marquès, professors de la UdG, Roser Vila, de la Comissió d’Història de l’Ampa de les escoles de Cabanes i Imma Fuyà, presidenta de FaPaC
  • El 4 de juliol de 2013, Pep Serrano i Cati Aguer van presentar l’experiència a l’Escola d’estiu Josep Pallach, amb el títol: Escola de Cabanes: Una experiència comunitària.

2 thoughts on “AMPA de l’escola de Cabanes

  1. Retroenllaç: Escola de Cabanes – Segle XXI | Cabanes - Alt Empordà

  2. Retroenllaç: Societats i Mutualitats | Cabanes - Alt Empordà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.