Cabanes – Alt Empordà

retalls d'història

Ràdio Cabanes

Aquest post no depèn de la direcció de Ràdio Cabanes.
“cabanesemporda.com” és un recull de documents i informació sobre el poble de Cabanes (Alt Empordà) i aquesta entrada és una més de les que conformen la web.

Radio Cabanes 101.1 FM
La petita de l’Empordà
C/ Canal, s/n – Cabanes – tel. 972503208
Facebook

En directe per internet amb servidors de Ventdelnord Televisió  |  Emissora.org

L’emissora neix el 23 d’abril de l’any 1996, com una iniciativa de l’Ajuntament de Cabanes (Alt Empordà) per obrir la població, les seves entitats i activitats a la resta de la comarca i posteriorment gràcies a la presència a internet a la resta del món.

Des d’un primer moment es busca la intervenció d’un professional amb experiència en el món de la ràdio i es tria la proposta d’una emissora bàsicament musical que a més d’estar al servei de les entitats i població de Cabanes també contribuirà en la promoció de les activitats que es fan a la comarca.

Radio Cabanes

2018

Quant a la part musical es fa una aposta per la temàtica dels anys 50, 60, 70, 80,  ja que es tenen en compte dos fets importants, el primer és que la majoria de les Emissores Municipals i Cadenes de Ràdio existents es dediquen a la música actual i per fer el mateix que aquests mitjans no cal la creació d’una de nova. La segona raó, és que amb el pas del temps, el món de la ràdio s’ha anat transformant, oblidant als veritables oients seguidors d’aquest mitjà. Omplir aquest gran buit serà la tasca de Ràdio Cabanes, atenent que les persones que més escolten la ràdio són els adults i adultes que han anat creixent amb la música abans esmentada, el jovent i seguidors de la música actual la majoria d’hores són als centres d’ensenyament i allà no hi ha ràdio.

A Ràdio Cabanes també hi haurà espais destinats a la música Catalana, especialment sardanes i  havaneres.

La proposta d’aquesta programació bàsica, que amb els anys anirà ampliant i adaptant a les necessitats i preferències dels qui escolten la fa en Lluís X. Fabregat a qui, des d’aquell moment i fins a l’actualitat, l’Ajuntament de Cabanes li dóna la responsabilitat de fer-la realitat com a director. També es té en compte que la creació de Ràdio Cabanes pot servir per donar a conèixer el món de la ràdio a les persones interessades, per tant hi ha la possibilitat d’ensenyar a fer ràdio i crear els seus propis locutors i locutores. És per això que es posa en marxa una escola de ràdio permanent. 

Ràdio Cabanes és actualment una de les emissores que mes s’escolten a l’Alt Empordà, emet les 24 hores del dia gràcies a la col·laboració de dues locutores i el seu director que a la vegada és locutor, cap de programació i responsable de la part tècnica. A Ràdio Cabanes també hi participen alumnes de Periodisme i Escoles Oficials de Ràdio, que s’incorporen a les tasques diàries de l’emissora per tal de complimentar les pràctiques obligatòries. Això és gràcies al fet que Ràdio Cabanes ha estat reconeguda per aquestes entitats oficials per poder tutelar, acreditar i validar les hores de pràctiques de l’alumnat.

Ràdio Cabanes és una entitat que dóna servei de radiodifusió a la comarca de l’Alt Empordà, amb Concessió Administrativa com Emissora Municipal. Emet pel 101’10 KHz. De F.M. Gaudeix del suport de l’Ajuntament de Cabanes que cedeix el local on hi ha les instal·lacions i des d’on es fan les emissions i també es fa càrrec de les despeses bàsiques com telèfon, internet, llum i aigua. La resta de despeses de l’emissora com el manteniment, renovació ampliació de material i d’altres es porta a terme gracies a les col.laboracions i aportacions econòmiques de diverses empreses o particulars ja que Ràdio Cabanes es una emissora sense afany de lucre.

Font: Ventdelnord.tv

Ràdio Cabanes dóna veu a les inquietuds de les entitats i particulars del poble: l’Ajuntament, l’escola, Albera Salut, etc i es fa ressó de totes activitats programades col·laborant amb la seva difusió. També emet en directe els concerts de la Festa Major i altres activitats d’interès públic.

Cada any, pels volts del 23 d’abril, celebra l’aniversari amb una festa on hi participen els encarregats dels diferents programes i els oients.

Recull de premsa:

  • Llicencia:
    • ACORD GOV/147/2009, de 22 de setembre, pel qual s’atorga a l’Ajuntament de Cabanes una concessió per a la prestació del servei públic de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència.
    • En data 9 de novembre de 2004, l’Ajuntament de Cabanes va sol·licitar la concessió per a la instal·lació i funcionament d’una emissora de freqüència modulada, a l’empara del Decret 263/1990, de 23 d’octubre, de regulació del procés de concessió de la gestió indirecta per part de les corporacions locals del servei de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència. El 17 de maig de 2005, el Govern de la Generalitat va acordar atorgar a l’Ajuntament de Cabanes la concessió provisional d’una emissora de freqüència modulada de tipus municipal.
  • Les característiques tècniques que s’assignen a l’esmentada emissora, de conformitat amb la comunicació de la posada en servei de les instal·lacions, són les següents:
    • Emissora de radiodifusió sonora d’ones mètriques amb modulació de freqüència
    • Longitud: 02º E 58′ 37”.
    • Latitud: 42º N 18′ 34”.
    • Cota: 23 m.
    • Freqüència: 101.1 MHz.
    • Potència radiada: 45 W.
    • Alçada efectiva màxima: 28 m.
    • Directivitat: ND.
    • Polarització: vertical.

Els comentaris estan tancats.