Cabanes – Alt Empordà

retalls d'història

Vetllada de poesia de Cabanes

1 comentari

Les vetllades de poesia de Cabanes estan organitzades pel Club de Lectura, amb la col·laboració de l’Ajuntament, l’Associació Cultural Potamolls i el Grup de teatre 125 volt.

2a vetllada de poesia (24/04/2015)

El 2a vetllada de poesiaClub de Lectura de Cabanes ha organitzat la 2a vetllada de poesia. A l’acte, presentat per Maria Prim i Caterina Casanovas, s’hi van llegir 24 poemes de diferents autors i un fragment de la Plaça del Diamant, de Mercè Rodoreda. Les lectures van estar acompanyades d’una projecció de diapositives i dels acords musicals de Tomàs Fletxa.

Com a mostra de la diversitat cultural del poble, a més del català i el castellà, a la vetllada s’hi van veure representades algunes de les llengües pròpies dels veïns: anglès, francès, romanès, txec i àrab.

Els lectors foren un grup de cabanencs, alumnes dels cicles mitjà i superior de l’escola de Cabanes, les poetesses  Assumpció Estarriol i Maite Segura i el duet Ditifet, format per Quim Ponsa i Albert Cuevas.

Presentació de la vetllada:

Benvinguts/des,2a vetllada de poesia

Després de bon regust que va deixar la vetllada de poesia de l’any 2013, quan es va plantejar dins del club de lectura d’organitzar-ne una segona edició pels volts de sant Jordi, tothom ho va acollir amb alegria. I va sorgir la idea que d’alguna manera havíem d’aprofitar l’avinentesa per mostrar-nos a nosaltres mateixos i conscienciar-nos de la singularitat del poble, d’allò que n’acostumem a dir diversitat. I res millor per fer-ho evident que aquesta meravellosa eina que tots tenim a l’abast: el llenguatge.
Avui doncs, aquesta festa de la poesia serà singular i diversa. Hem procurat que s’hi vegin reflectides la major part de les llengües que conviuen al poble. Ens agradaria que aquesta visió ens la féssim nostra i consideréssim tots plegats que aquest fet, que potser en algun moment hem tingut la temptació de veure com un problema, és, en realitat, una gran riquesa cultural que no podem obviar.
Posem l’oïda a punt i disposem-nos a escoltar composicions en català, castellà, anglès, francès, àrab, txec i romanès. Potser no les entendrem ( per això al llibret hi ha traducció), però segur que sonen fantàsticament bé. Gaudim tots plegats de la festa.

llibret de poemes | Presentació de les poesies

Imatges de la vetllada. Fotos de Maite Segura
2a vetllada poesiaRecull de premsa:
Cabanes.cat  |  Figueres.com, 19/04/2015


 1a vetllada de poesia (21/06/2013)

punt vetllada 2013

llibret de poemes  |  presentació de les poesies

llibret de la 1a vetllada

Nota de premsa:

Divendres que ve dia 21, el Club de Lectura de Cabanes tanca l’any de treball organitzant, amb el suport de l’Ajuntament, la Primera Vetllada de Poesia de Cabanes, que tindrà lloc a les 21 hores en el local social de la localitat empordanesa.
Apadrinen l’esdeveniment dos coneguts poetes de la comarca: Assumpció Estarriol i Quim Ponsa.
Tots els veïns han estat convidats a participar a l’esdeveniment tan per llegir els seus propis poemes como poemes de poetes reconeguts.
I la resposta ha estat molt entusiasta. Així, llegiran els seus treballs petits poetes amb un gran futur (el més petit té solsament 9 anys) fins a persones de la tercera edat que possiblement mai havien declarat que tinguessin escrits guardats en un calaix de casa seva. Per altre banda molts altres veïns s’han ofert per llegir treballs d’escriptors de prestigi, com el nostre Miquel Martí i Pol, el gran Antonio Machado o el poeta espanyol del segle XV Jorge Manrique.
La Vetllada ha estat preparada amb gran cura i serà amenitzada per dos estudiants de música locals, l’Alba Morollón al piano i l’Hèlia Salleras a la flauta travessera.
L’entrada és lliure i gratuïta i els assistents rebran un libret amb el text de tots els poemes que es llegiran.
El Club de Lectura de Cabanes funciona, com molts altres de la comarca, amb l’eficaç suport de la Biblioteca Fages de Climent de Figueres.

Imatges de vetllada. Fotos de Xavier Toral
fotos 1a vetllada

Recull de premsa:
Primera vetllada poetica a Cabanes. El PuntAvui, 21/6/2013  |  Crae.com, pàg. 48

Amb la col·laboració de: Ajuntament de Cabanes i Grup de teatre 125 volts

One thought on “Vetllada de poesia de Cabanes

  1. Retroenllaç: Club de lectura de Cabanes | Cabanes - Alt Empordà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.