Cabanes – Alt Empordà

retalls d'història

Puig i de Conill, Eusebi de

4 comentaris

Eusebi de PuigEusebi de Puig i de Conill (Figueres, 01/10/1890-París, 29/06/1927). Pintor

Vegeu també: Can Carreras

Eusebi va néixer en el si d’una família de terratinents. Era fill d’Eusebi de Puig i de Rich i de Concepció de Conill i Meranges. De ben jove es traslladà a Barcelona per estudiar a la Llotja, on va tenir de mestre Fèlix Mestres i Borrell. Més endavant féu estades a Roma, París i Florència per estudiar els clàssics de la pintura i estar en contacte amb els artistes del moment. Com que no tenia problemes econòmics, no va tenir necessitat de vendre obra, de manera que quedà repartida entre amics i parents. Tampoc no li va caldre exposar; l’única exposició que se li coneix fou a les Galeries Laietanes de Barcelona l’any 1923. El 1927 va morir a París, però les seves restes es van dur al Cementiri de Figueres l’any 1933. A: Viquipèdia.

Va rompre la tradició familiar de dedicar-se a l’hisenda familiar. Va marxar a estudiar a l’Escola de Belles Arts de Barcelona. Va fer algunes exposicions i destacà en el retrat. Desprès anà a Paris per prendre contacte amb els moviments artístics.

A: Bernils i Mach, Josep Mª. Figueres. Figueres : Consell Municipal de Turisme, 1977, pàg. 201

Al Museu de l’Empordà s’hi poden veure alguna de les seves obres:  “La noia de rosa”, un retrat de la seva germana al camí de la Font, un saló de la seva casa de Can Carreras i “Paisatge empordanès“, amb la fàbrica de la Dinamita i el Canigó nevat al fons.

"La noia de rosa"

Va rompre la tradició familiar de dedicar-se a l’hisenda familiar. Va marxar a estudiar a l’Escola de Belles Arts de Barcelona. Va fer algunes exposicions i destacà en el retrat. Desprès anà a Paris per prendre contacte amb els moviments artístics. A: Bernils i Mach, Josep Mª. Figueres. Figueres : Consell Municipal de Turisme, 1977, pàg. 201

Vegeu també: Can Carreras

Bibliografiacatàleg

Recull de premsa:

Aquesta notícia apareguda al Diario de Gerona de avisos y noticias, el 23 de juny de 1901 molt probablement faci referència al bateig d’Eusebi de Puig, que llavors tenia 10 anys. Cal esmentar l’errada en el nom del pare, president de la Cambra Agrícola, que es deia Eusebi de Puig i de Rich.

La Publicidad, 1918

Eusebi de Puig

4 thoughts on “Puig i de Conill, Eusebi de

  1. Retroenllaç: Pintures i dibuixos: imatges de Cabanes | Cabanes - Alt Empordà

  2. Retroenllaç: Família Conill | Cabanes - Alt Empordà

  3. Retroenllaç: Família Puig | Cabanes - Alt Empordà

  4. Retroenllaç: Carreras-Conill-Puig | Cabanes - Alt Empordà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.