Cabanes – Alt Empordà

retalls d'història

Puig i de Conill, Eusebi de

4 comentaris

Eusebi de PuigEusebi de Puig i de Conill (Figueres, 01/10/1890-París, 29/06/1927). Pintor

Vegeu també: Can Carreras

Eusebi va néixer en el si d’una família de terratinents. Era fill d’Eusebi de Puig i de Rich i de Concepció de Conill i Meranges. De ben jove es traslladà a Barcelona per estudiar a la Llotja, on va tenir de mestre Fèlix Mestres i Borrell. Més endavant féu estades a Roma, París i Florència per estudiar els clàssics de la pintura i estar en contacte amb els artistes del moment. Com que no tenia problemes econòmics, no va tenir necessitat de vendre obra, de manera que quedà repartida entre amics i parents. Tampoc no li va caldre exposar; l’única exposició que se li coneix fou a les Galeries Laietanes de Barcelona l’any 1923. El 1927 va morir a París, però les seves restes es van dur al Cementiri de Figueres l’any 1933. A: Viquipèdia.

Va rompre la tradició familiar de dedicar-se a l’hisenda familiar. Va marxar a estudiar a l’Escola de Belles Arts de Barcelona. Va fer algunes exposicions i destacà en el retrat. Desprès anà a Paris per prendre contacte amb els moviments artístics.

A: Bernils i Mach, Josep Mª. Figueres. Figueres : Consell Municipal de Turisme, 1977, pàg. 201

Al Museu de l’Empordà s’hi poden veure alguna de les seves obres:  “La noia de rosa”, un retrat de la seva germana al camí de la Font, un saló de la seva casa de Can Carreras i “Paisatge empordanès“, amb la fàbrica de la Dinamita i el Canigó nevat al fons.

"La noia de rosa"

Va rompre la tradició familiar de dedicar-se a l’hisenda familiar. Va marxar a estudiar a l’Escola de Belles Arts de Barcelona. Va fer algunes exposicions i destacà en el retrat. Desprès anà a Paris per prendre contacte amb els moviments artístics. A: Bernils i Mach, Josep Mª. Figueres. Figueres : Consell Municipal de Turisme, 1977, pàg. 201

Vegeu també: Can Carreras

Bibliografiacatàleg

Recull de premsa:

La Publicidad, 1918

Eusebi de Puig

4 thoughts on “Puig i de Conill, Eusebi de

  1. Retroenllaç: Pintures i dibuixos: imatges de Cabanes | Cabanes - Alt Empordà

  2. Retroenllaç: Família Conill | Cabanes - Alt Empordà

  3. Retroenllaç: Família Puig | Cabanes - Alt Empordà

  4. Retroenllaç: Carreras-Conill-Puig | Cabanes - Alt Empordà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.