Cabanes – Alt Empordà

retalls d'història

Fires i mercats

Deixa un comentari

Segle XII

  • Fira anual de Cabanes
    • Un cas similar pot ser el de la fira anual del lloc de Cabanes, a l’oest de la vila de Peralada, fundada l’any 1188 pel vescomte Dalmau de Rocabertí amb l’autorització del rei Alfons el Cast, i que funcionava l’any 1231 tal com ens consta pels protocols del notari de la ciutat de Vic.
    • La fira no va arribar al segle de vida, el 1270, Jaume I va autoritzar al vescomte Gausfred de Rocabertí suprimir la fira de Cabanes i fundar-ne una de nova a Peralada que se celebraria durant 8 dies, al setembre, dues setmanes després de la Nativitat de Maria.
       

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.